ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δάνειο είχε λάβει για την τρομοκρατική επίθεση ο Κουλιμπαλί

Γαλλία: Δάνειο είχε λάβει για την τρομοκρατική επίθεση ο Κουλιμπαλί

Δάνειο ύψους 6.000 ευρώ με το οποίο είχε πιθανώς χρηματοδοτήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τις δικές του ή και αυτές των αδερφών Κουασί, είχε εξασφαλίσει τον Δεκέμβριο, ο Αμεντί Κουλιμπαλί που σκότωσε την αστυνομικό στο Μονρούζ και τους ομήρους στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, ενώ ο Κουλιμπαλί είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ο δράστης δήλωνε ότι βοήθησε οικονομικά με μερικές χιλιάδες ευρώ έναν από τους δυο αδερφούς Κουασί, τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την εφημερίδα Charlie Hebdo.

Είναι πολύ πιθανό αυτά τα χρήματα να προέρχονται από δάνειο 6.000 ευρώ που εξασφάλισε στις 4 Δεκεμβρίου από την εταιρεία Cofidis, όπως γράφει η εφημερίδα «La Voix du Nord».

Ο Κουλιμπαλί είχε προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα για την χορήγηση του δανείου και μάλιστα είχε ενεργοποιήσει επιλογή για την λήψη των χρημάτων, το συντομότερο δυνατό, εντός 8μέρου.

Από τα εν λόγω έγγραφα, μαθαίνουμε ότι δήλωνε ετήσιο εισόδημα άνω των 33.000 ευρώ το 2013 και ότι τον Νοέμβριο είχε λάβει μισθό, σχεδόν 3.000 ευρώ.

Στην αίτηση για το δάνειο δεν υπάρχει αναφορά στον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων, καθώς όπως εξηγεί η εταιρεία Cofidis, για αυτό το ποσό «δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για αιτιολόγηση της δαπάνης».

Σχετικές ειδήσεις