ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Υπό δρακόντεια μέτρα η άφιξη του Πάπα

Φιλιππίνες: Υπό δρακόντεια μέτρα η άφιξη του Πάπα

Στις Φιλιππίνες αναμένεται να φτάσει σήμερα (15/01/2015) το μεσημέρι ο πάπας Φραγκίσκος, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ασία, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από τις αρχές της χώρας.

Σχεδόν 50.000 στρατιώτες και αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ασφαλείας στην ιστορία των Φιλιππίνων.

Υπενθυμίζεται ότι το 1970 ένας Βολιβιανός καλλιτέχνης μεταμφιεσμένος σε ιερέα είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον του πάπα Παύλου του VI κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Τις εκδηλώσεις όπου θα παραστεί ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια πιστοί. Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας αναμένει την έλευση τροπικής καταιγίδας, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την επαρχία Λέιτε στα κεντρικά της χώρας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος το 2013 στοίχισε τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους.

Περίπου δύο εκατομμύρια άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του Σαββάτου στην οποία θα χοροστατήσει ο Φραγκίσκος στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν Σίτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα.

Στην Μανίλα, σχεδόν έξι εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Κυριακής στο Ρίζαλ Παρκ.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερη αργία ώστε να περιοριστεί η κίνηση στους δρόμους της Μανίλα, όπου κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Ρόχας δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο προσφέρθηκε να αναλάβει τον ρόλο του «προσωπικού σωματοφύλακα» του Φραγκίσκου για να διασφαλίσει την ασφάλειά του.

Σχετικές ειδήσεις