ΚΟΣΜΟΣ

Μπόκο Χαράμ: Θηριωδία με θύμα έγκυο την ώρα που γεννούσε

Μπόκο Χαράμ: Θηριωδία με θύμα έγκυο την ώρα που γεννούσε

Η Μπόκο Χαράμ «σκότωσε μία γυναίκα την ώρα που γεννούσε» σε επίθεση που εξαπέλυσε στην πόλη Μπάγκα, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν μία γυναίκα την ώρα που γεννούσε, στη διάρκεια της απεχθέστερης ίσως επίθεσης της οργάνωσης στα έξι χρόνια που δραστηριοποιείται, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που εξαπέλυσαν πριν από λίγες μέρες στην Μπάγκα ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ, κατήγγειλε ότι η έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά που εβλήθησαν αδιακρίτως από τα οποία σκοτώθηκαν και μικρά παιδιά.

«Το μισό σώμα του βρέφους είχε βγει (από το σώμα της) και εκείνη την ώρα (η γυναίκα) σκοτώθηκε», περιγράφει ο άνθρωπος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εκατοντάδες άνθρωποι, ενδέχεται να έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη επίθεση στις 3 Ιανουαρίου, που λέγεται ότι είχε στόχο πολίτες οι οποίοι βοηθούν εθελοντικά το στρατό.

«Σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους. Είδα ίσως και περί τους 100 να σκοτώνονται εκείνη την ημέρα στην Μπάγκα. Έτρεξα να κρυφτώ μέσα στους θάμνους. Την ώρα που τρέχαμε, πυροβολούσαν και σκότωναν», ανέφερε ο μάρτυρας.

(Πηγές: AFP, ΑΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις