ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη με νέες επιθέσεις (vid)

Τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη με νέες επιθέσεις (vid)

Με τις μνήμες από το μακελειό στο Charlie Hebdo και τις δύο υποθέσεις ομηρίας στη Γαλλία να είναι ακόμη νωπές, το νέο βίντεο γεμάτο απειλές από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για νέα χτυπήματα, προκαλεί κόμπο στο στομάχι.

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση «ανέβασε» βίντεο στα social media στο οποίο εμφανίζονται τρία από τα μέλη τους και εκτοξεύουν απειλές για νέα χτυπήματα τόσο σε ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις ΗΠΑ, καλώντας συγχρόνως τους «αδελφούς« τους που ζουν εκεί να σκοτώνουν τους «άπιστους». Και οι τρεις τζιχαντιστές μιλούν στα γαλλικά έχοντας όμως αραβική προφορά.

«Λέω σε όλους τους Γάλλους που ισχυρίζονται ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα φτάσει στην Ευρώπη, ότι με την βοήθεια του Αλλάχ, θα φτάσουμε και θα εξαπλωθούμε στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Γερμανία στην Ελβετία ακόμα και στις ΗΠΑ», είναι τα λόγια του πρώτου κατά σειρά μαχητή του ΙΚ που εμφανίζεται στο βίντεο.

«Λέω σε όλα τα αδέρφια που δεν μπορούν να μεταναστεύσουν και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Χαλιφάτο: Προσπαθήστε να αντισταθείτε με όλη σας την δύναμη. Σκοτώστε τους, σφαγιάστε τους, βάλτε φωτιά στα αυτοκίνητα και στα σπίτια τους», τονίζει ο δεύτερος, ενώ ο τρίτος, με τον οποίο κλείνει και το βίντεο καλεί τους αδελφούς του «να σκοτώσουν όποιον αστυνομικό δουν στον δρόμο. Σκοτώστε τους όλους. Όλους τους άπιστους...»

Σχετικές ειδήσεις