ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Απετράπη επίθεση βομβιστών καμικάζι

Λίβανος: Απετράπη επίθεση βομβιστών καμικάζι

Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν τρεις επίδοξοι βομβιστές-καμικάζι που σχεδίαζαν να διαπράξουν νέες επιθέσεις, μερικές ημέρες αφότου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα καφέ στην Τρίπολη σε μια άλλη επίθεση καμικάζι.

Ο στρατός ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι οι τρεις ύποπτοι, δύο Λιβανέζοι και ένας Σύρος, είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία.

Πρόσθεσε ότι είχαν ορκιστεί πίστη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας την ορολογία με την οποία η Βηρυτός συνήθως αναφέρεται στο Μέτωπο αλ Νόσρα, τον επιχειρησιακό βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, καθώς και στο Ισλαμικό Κράτος.

«Προετοιμάζονταν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων και κατοικημένες περιοχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ασφάλεια στον Λίβανο έχει κλονιστεί εξαιτίας της διάχυσης του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, που έχει επίσης συμβάλει στην παράλυση της κυβέρνησης αφού η χώρα έχει μείνει χωρίς αρχηγό κράτους από τον περασμένο Μάιο.

Μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και το Μέτωπο αλ Νόσρα είχαν επιτεθεί τον περασμένο Αύγουστο κατά της πόλης Άρσαλ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Οι μαχητές εξακολουθούν να κρατούν ομήρους πάνω από 20 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν αιχμαλωτίσει μετά την εισβολή.

Σχετικές ειδήσεις