ΚΟΣΜΟΣ

Συνεργασία ΗΠΑ και Βρετανίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Συνεργασία ΗΠΑ και Βρετανίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Κοινό μέτωπο στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δημιουργούν Βρετανία και ΗΠΑ, με τη δημιουργία «πυρήνων στον κυβερνοχώρο» για την ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών και την προσομοίωση επιθέσεων για τον έλεγχο του αμυντικού μηχανισμού οργανισμών – όπως οι τράπεζες.

Ο Κάμερον πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες που θα έχουν επίκεντρο την οικονομία και την ασφάλεια και αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

"Διαθέτουμε κυβερνοάμυνες τεραστίων δυνατοτήτων, διαθέτουμε την τεχνογνωσία κι αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να συντονιστούμε, όπως και πρόκειται να πράξουμε, να δημιουργήσουμε πυρήνες στον κυβερνοχώρο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για την ανταλλαγή πληροφοριών", δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξή του στο BBC που προβλήθηκε σήμερα.

Η συνεργασία ανάμεσα στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ και στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει την προσομοίωση από κοινού ασκήσεων πολέμου με την πρώτη να είναι προγραμματισμένη για αργότερα αυτό τον χρόνο και να περιλαμβάνει την Τράπεζα της Αγγλίας και εμπορικές τράπεζες τόσο στο Σίτι του Λονδίνου όσο και στην Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με το BBC.

Ο βρετανός ηγέτης δήλωσε ότι σχεδιάζει να συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα τρόπους για τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, όπως η Facebook και η Google, και με στόχο την παρακολούθηση των επικοινωνιών μεταξύ υπόπτων για τρομοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις