ΚΟΣΜΟΣ

Επί ποδός οι αρχές στην Ευρώπη λόγω τρομοκρατικής απειλής

Επί ποδός οι αρχές στην Ευρώπη λόγω τρομοκρατικής απειλής

Σε αυξημένο συναγερμό ολόκληρη η Ευρώπη, με διαρκείς επιχειρήσεις των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και συλλήψεις ύποπτων ισλαμιστών.

Πάνω από είκοσι άνθρωποι έχουν συλληφθεί, τις τελευταίες ημέρες, σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία, ενώ μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο κατέβασε στρατό στους δρόμους, για να συνδράμει την αστυνομία.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις προηγούμενης εβδομάδας, στο Παρίσι, όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες έχουν αυξηθεί.

Υπάρχει έντονη ανησυχία για την επιστροφή στη Γηραιά Ήπειρο νεαρών Ευρωπαίων που είχαν φύγει για Μέση Ανατολή, τασσόμενοι στο πλευρό εξτρεμιστικών ομάδων.

Το πρωί του Σαββάτου, 18χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο Στάνστεντ ως ύποπτη τρομοκρατίας.

Η κοπέλα κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 18χρονη είναι ύποπτη για τη συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση αλλά και τον σχεδιασμό κάποιου είδους «τρομοκρατικής επίθεσης».

Στο Βέλγιο, πέντε άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της «συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», μετά από μία σειρά επιχειρήσεων που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και άφησε πίσω της δύο νεκρούς.

Καμία σύνδεση, μεταξύ του περιστατικού στο Βέλγιο και των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, δε διαπίστωσαν οι αρχές.

Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, ο πρωθουργός Βαλς, οι δύο χώρες εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τους ίδιους κινδύνους.

Στη Γαλλία, σε ισχύ βρίσκεται ακόμη ύψιστος συναγερμός, με τις αρχές να έχουν ενισχύσει με πάνω από 120 χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες την ασφάλεια της χώρας.

Η αστυνομία έχει διεξαγάγει επιχειρήσεις σε πέντε πόλεις, σύμφωνα με τη γαλλική τηλεόραση.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί, στο Παρίσι, μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον πλανήτη.

Και στη Γερμανία, δύο άνθρωποι – ύποπτοι για τρομοκρατία, συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, σε περιοχή του Βερολίνου.

Σχετικές ειδήσεις