ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αφρική: Θερμή υποδοχή στον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο

Ν. Αφρική: Θερμή υποδοχή στον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο

Πάνω από διακόσιοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Jabavu East Primary School, κρατώντας ελληνικές και νοτιοαφρικανικές σημαίες και τραγουδώντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο, υποδέχτηκαν τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο, στην περιοχή Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική.

Στο σχολείο υλοποιείται εδώ και είκοσι χρόνια πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού, Άβας Παπαθεοφίλου.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση, όπου τα παιδιά εξέφρασαν στον υψηλό επισκέπτη τους και με τον δικό τους τρόπο την χαρά και τον ενθουσιασμό τραγουδώντας, χορεύοντας και απαγγέλλοντας ποιήματα, πολλά απ΄αυτά στην ελληνική γλώσσα.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τον θαυμασμό του και τη χαρά του για την τόσο σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την κ. Παπαθεοφίλου στο σχολείο αυτό, ενώ ζήτησε από τους μαθητές με ζήλο να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να καλλιεργούν τις γνώσεις που τους προσφέρονται και να μην ξεχνούν ότι είναι το μέλλον της Νοτίου Αφρικής. Όπως είπε ο πατριάρχης, είναι τα παιδιά του Μαντέλα που τόσο εκείνος αγάπησε και τόσους αγώνες έδωσε για την ελευθερία, την αγάπη, την αξιοπρέπεια.

Ο πατριάρχης μίλησε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε προς τιμήν του η μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σχετικές ειδήσεις