ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς – Χάρπερ: Αν δεχτούμε πυρά στο Ιράκ θα ανταποδώσουμε…

Καναδάς – Χάρπερ: Αν δεχτούμε πυρά στο Ιράκ θα ανταποδώσουμε…

Στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ έστειλε ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, αν και δηλώνει ότι σκοπός τους δεν είναι να εμπλακούν σε μάχες κόντρα στην ISIS. Παρόλ’ αυτά τόνισε πως οι δυνάμεις της χώρας του που βρίσκονται εκεί, δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν όποιον τους επιτεθεί.

Ερωτηθείς εάν αναμένεται τα καναδικά στρατεύματα να αναλάβουν κάποιο ρόλο στο πεδίο της μάχης, ο Χάρπερ απέκλεισε το ενδεχόμενο. Επέμεινε ότι ο ρόλος των περίπου 70 στρατιωτών που έχουν σταλεί στο Ιράκ είναι να παρέχουν συμβουλευτική βοήθεια στις τοπικές δυνάμεις στον αγώνα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρόκειται για μία ισχυρή αποστολή… εάν δεχτούμε πυρά θα ανταποδώσουμε και θα τους σκοτώσουμε, όπως έκαναν οι στρατιώτες μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν στο Ιράκ», είπε σε δημοσιογράφους. Ο Καναδάς δεσμεύτηκε τον Οκτώβριο ότι θα συμμετάσχει στην αμερικανική εκστρατεία βομβαρδισμών στο Ιράκ για περίοδο έξι μηνών.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ότι οι καναδικές δυνάμεις παρείχαν βοήθεια στον εντοπισμό στόχων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πρόσθεσαν ότι πρόσφατα άνοιξαν πυρ κατά μαχητών που τους επιτέθηκαν με όπλα και όλμους.

Σχετικές ειδήσεις