ΚΟΣΜΟΣ

Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού προκύπτει από μελέτη της Standard & Poors

Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού προκύπτει από μελέτη της Standard & Poors

Την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σημειώνει σε ανάλυση της η Standard & Poor΄s Ratings Services η οποία παρατηρεί ότι, με την εξαίρεση ίσως της Ελλάδας, δεν φαίνεται πιθανό κάποιο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα να αποκτήσει σύντομα την εξουσία στη Γηραιά Ήπειρο.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι με την πιθανή εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν θεωρούμε ότι είναι πιθανό ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα να είναι σύντομα σε θέση να κυβερνήσει με μονοκομματική πλειοψηφία», αναφέρει ο οίκος.

Όσον αφορά την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων ο οίκος σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως αυτό «αποτελεί μια προσωρινή ψήφο διαμαρτυρίας ή απομονωμένη αντίδραση σε υποθέσεις διαφθοράς από τα καθιερωμένα κόμματα».

Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν μια σημαντική αλλαγή της μακροοικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, αναφέρει ο οίκος και προσθέτει: μια απόφαση οποιαδήποτε κυβέρνησης να αθετήσει το χρέος της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα αντιπροσώπευε, χωρίς αμφιβολία, μια νέα πολιτική κατεύθυνση. Ωστόσο, η έξοδος μιας χώρας-οφειλέτη από την Ευρωζώνη θα καθιστούσε αναπόφευκτη τη χρεοκοπία, υπογραμμίζει.

Ο οίκος σημειώνει πάντως ότι στις αξιολογήσεις του για τις χώρες της Ευρωζώνης ενσωματώνει την άποψη ότι είναι απίθανη μια έξοδος από την Ευρωζώνη.

Σχετικές ειδήσεις