ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστη η τύχη των δύο Ιαπώνων ομήρων του ΙΚ – «Παραποιημένο το βίντεο»

Άγνωστη η τύχη των δύο Ιαπώνων ομήρων του ΙΚ – «Παραποιημένο το βίντεο»

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε θέσει το Ισλαμικό Κράτος για την καταβολή λύτρων, άγνωστη παραμένει η τύχη των δύο Ιαπώνων ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι των ακραίων Σουνιτών.

Οι φήμες που είχαν κατακλύσει νωρίτερα το Twitter πως οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές, λίγο αφότου έληξε η προθεσμία των 72 ωρών, δεν επιβεβαιώνονται.

Εν τω μεταξύ, ειδικοί που μελετήσει διεξοδικά το βίντεο ντοκουμέντο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα προ ημερών, επιμένουν πως το βίντεο έχει δεχτεί επεξεργασία και πως οι δύο όμηροι έχουν κινηματογραφηθεί ξεχωριστά.

20150122 japan-hostage Japan-News

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σκιές των τριών ανδρών καταδεικνύει πως βιντεοσκοπήθηκαν μεμονωμένα, σε διαφορετικές περιοχές και ώρες της ημέρας και, στη συνέχεια, το υλικό πέρασε από τη διαδικασία του μοντάζ, πριν δοθεί στη δημοσιότητα.

Άλλοι εστιάζουν στη διαφορετική απόχρωση του πορτοκαλί χρώματος της στολής των δύο ανδρών και στο ότι ο αέρας δε δημιουργεί στα ρούχα τους τις ίδιες πτυχώσεις.

Iapwnes

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας του, το Ισλαμικό Κράτος περνά από ειδική επεξεργασία το υλικό που δημοσιεύει. Και τα προηγούμενα βίντεο με τους υπόλοιπους αιχμαλώτους τους που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, είχαν υποστεί επεξεργασία και μοντάζ.

Σχετικές ειδήσεις