Βρετανία: Εξαπλάσιες οι συλλήψεις που σχετίζονταν με τρομοκρατία το 2014

Newsbomb

Βρετανία: Εξαπλάσιες οι συλλήψεις που σχετίζονταν με τρομοκρατία το 2014

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, τον περασμένο χρόνο συνελήφθησαν 165 πρόσωπα που θεωρήθηκαν ύποπτα για σχέσεις, στήριξη ή συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με τη σύρραξη που μαίνεται στη Συρία, έναντι μόλις 25 ατόμων το 2013.

Αυτές οι συλλήψεις που συνδέονται με τη Συρία, οι οποίες είναι εξαπλάσιες σε σύγκριση με το 2013, αφορούν κατηγορίες «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», «προετοιμασίας, διάπραξης ή ηθικής αυτουργίας σε τρομοκρατικές ενέργειες» και προετοιμασίας ενός «στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών», διευκρίνισε η αστυνομία.

Εκ των 165 συλληφθέντων, κατηγορίες έχουν μέχρι στιγμής απαγγελθεί σε 64 πρόσωπα.

Συνολικά, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 327 προσώπων στη Βρετανία με κατηγορίες που εμπίπτουν στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2013.

«Αποτρέψαμε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις ο βαθμός δυσκολίας και πολυπλοκότητας των οποίων ποικίλλει, ξεκινώντας από πρόσωπα που είχαν οργανώσει ατομικές επιθέσεις έως και πιο περίπλοκες συνωμοσίες, η πλειονότητα των οποίων οργανώθηκε ή εμπνεύστηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό» δήλωσε η Έλεν Μπολ, εθνική συντονίστρια για την αντιτρομοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved