ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από βομβαρδισμό αγοράς στη Μαριούπολη (pics)

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες από βομβαρδισμό αγοράς στη Μαριούπολη (pics)

Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και δεκάδες έχουν μεταφερθεί τραυματίες σε νοσοκομεία, από βομβαρδισμό-σύμφωνα με τις Αρχές-σε κεντρική αγορά της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, φιλορώσοι αυτονομιστές έπληξαν με ρουκέτες κεντρική αγορά της πόλης με αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον δέκα ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και μικρά παιδιά, ενώ δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί, κάποια εκ των οποίων αρκετά σοβαρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, η επικοινωνία με άτομα που ζουν στην περιοχή που βομβαρδίστηκε είναι αδύνατη και οι πολίτες έχουν σοκαριστεί από τη βαρβαρότητα της επίθεσης.

Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι «πυρά ανταρτών από πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ έπληξαν τα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης» και ότι σπίτια καταστράφηκαν.

«Οι αντάρτες δεν έχουν ανάγκη από την ειρήνη, εκτελούν τις εντολές του Κρεμλίνου για κλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», περιοχή πλούσια σε μεταλλεύματα όπου σοβεί από τον Απρίλιο φιλορωσική ένοπλη εξέγερση, πρόσθεσε το γενικό επιτελείο της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική χώρα.

«Όλος ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ. Τα κινητά τηλέφωνο δεν λειτουργούν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με συγγενείς μας που ζουν στην πληγείσα από τους βομβαρδισμούς περιοχή», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 32χρονος επιχειρηματίας Εντβαρ.

«Οι αντάρτες πήραν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και τώρα βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ήττα που υπέστη αυτή την εβδομάδα ο ουκρανικός στρατός καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα ερείπια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, ύστερα από μήνες μαχών.

Αρνούνται την ευθύνη της επίθεσης οι αυτονομιστές

«Δεν βομβαρδίσαμε τη Μαριούπολη και πολύ περισσότερο μια κατοικημένη περιοχή», τόνισαν από την πλευρά τους οι επικεφαλής του υπουργείου άμυνας της αυτοανακηρυχθήσας Κυβέρνησης του Ντονέτσκ με δήλωση στο πρακτορείο Interfax.

Σχετικές ειδήσεις