ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος από τη «χιονοθύελλα του αιώνα»

ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος από τη «χιονοθύελλα του αιώνα»

Ένας 17χρονος νεκρός στο Λονγκ Άιλαντ στις ΗΠΑ, εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τη βορειοανατολική ακτή.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 17χρονος έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα με έλκηθρο, όπως αναφέρει το ABC News, στην πόλη του Huntington.

Ο νεαρός έπαιζε με φίλους του και έχασε τον έλεγχο του έλκηθρου, πέφτοντας πάνω σε μια κολώνα.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας.

Η σφοδρή χιονοθύελλα στις ΗΠΑ κατάφερε πάντως το "ακατόρθωτο"... Άδειασε τη Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ, σχεδόν έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό, οι κουρτίνες πεσμένες στα θέατρα του Μπροντγουέι και οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης άδειοι χωρίς αυτοκίνητα. Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της «άφιξης» της μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τις αρχές ως μια από τις σοβαρότερες που έχουν πλήξει τη Νέα Υόρκη οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών και στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 23:00 τοπική (0600 της Τρίτης ώρας Ελλάδας).

Στη Νέα Υόρκη όπως μεταδίδει το CNN το χιόνι πέφτει ήδη με ταχύτερο ρυθμό, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες.

Η Νέα Υόρκη πάντως γλίτωσε τα χειρότερα από τη χιονοθύελλα Τζούνο που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση που είχε εκδώσει για την πόλη, καθώς το φαινόμενο δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Παρ' όλα αυτά, η πόλη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η προειδοποίηση ότι η Τζούνο θα μπορούσε να είναι μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες στην ιστορία της πόλης δεν έγινε πραγματικότητα.

Χιόνι έπεσε στα ανατολικά της πόλης, φτάνοντας τα 36 εκατοστά -οι προβλέψεις έκαναν λόγο και για 76 εκατοστά. Στο Σέντραλ Παρκ έπεσε χιόνι 16 εκατοστών.

Γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση για την πόλη, λέγοντας ότι φαινόμενα της χιονοθύελλας θα συνεχίσουν να γίνονται αισθητά την Τρίτη σε Κονέκτικατ και Λονγκ Άιλαντ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα κινήθηκε προς τα ανατολικά και προέβλεψε ότι στην πόλη θα πέσει πολύ λιγότερο χιόνι από το αναμενόμενο.

Πάντως, δρομολόγια των μέσων μεταφοράς έχουν ακυρωθεί και η πόλη έχει αδειάσει, καθώς σε ορισμένα σημεία της αναμένεται να πέσει πυκνό χιόνι.

Σε ορισμένα μέρη της πόλης εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κρις Κρίστι ανακοίνωσε ότι ήρθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Νιού Τζέρσι και το Γουέτσεστερ.

Περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν οχυρωθεί στα σπίτια τους, μετατρέποντας τη Νέα Υόρκη σε πόλη-φάντασμα.

Ο δήμαρχος της πόλης έχει προετοιμάσει την πόλη για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία».

Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει στη Νέα Υόρκη:

Σχεδόν 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν για τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightaware.com. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για την Τετάρτη.

Σχετικές ειδήσεις