ΚΟΣΜΟΣ

Ακτή Ελεφαντοστού: Φρίκη με ακρωτηριασμένα πτώματα - Φόβοι για ανθρωποθυσίες

Ακτή Ελεφαντοστού: Φρίκη με ακρωτηριασμένα πτώματα - Φόβοι για ανθρωποθυσίες

Νεκρά και ακρωτηριασμένα έχουν βρεθεί τουλάχιστον 21 παιδιά που έχουν απαχθεί από τον Δεκέμβριο στην Ακτή Ελεφαντού, κάτι που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως ίσως πρόκειται για ανθρωποθυσίες που σχετίζονται με τις επικείμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Μπρίντου Μμπία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις απαγωγές αυτές, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρα των δολοφονιών.

Πολλοί θεωρούν ότι οι απαγωγές σχετίζονται με τελετουργικές δολοφονίες, από διεφθαρμένους επιχειρηματίες και πολιτικούς, στο πλαίσιο τελετών, όπου – υποτίθεται πως – η χρήση ανθρωπίνων μελών εξασφαλίζει υπερφυσικές δυνάμεις.

«Αυτές είναι μυστικιστικές και απόκρυφες τελετές», εξήγησε ο Ντιντιέ Κομπενάν, ένας κάτοικος της Αμπιτζάν. «Πρόκειται για μαύρη μαγεία (...) κάνουν αυτές τις ανθρώπινες θυσίες για να εξασφαλίσουν χρήματα και εξουσία», είπε ο ίδιος.

Οι προεδρικές και πιθανόν οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ένα κύμα απαγωγών παιδιών είχε καταγραφεί και εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2010.

Η UNICEF έχει κάνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει άμεσα δράση για να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις