ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Επτά νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες από έκρηξη σε μαιευτήριο (pics&vid)

Μεξικό: Επτά νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες από έκρηξη σε μαιευτήριο (pics&vid)

Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν παιδιά, από έκρηξη που σημειώθηκε σε μαιευτήριο του Μέξικο Σίτι ως αποτέλεσμα διαρροής αερίου. Περισσότεροι από 54 οι τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν εκξαιτίας διαρροής αερίου από βυτιοφόρο, το οποίο εφοδίαζε τη δεξαμενή της κουζίνας του μαιευτηρίου. Η σφοδρότατη έκρηξη που ακολούθησε έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και να τραυματιστούν 54, βάσει του πρώτου υπολογισμού.

Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Μεξικού, επιβεβαίωσε τους επτά θανάτους. Οι διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, επεσήμανε ότι δεκάδες γυναίκες και παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το μαιευτήριο, κάποιοι από τους οποίους έχουν τραυματιστεί από σπασμένα γυαλιά.

Από τους 58 τραυματίες, οι 22 είναι παιδιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% του μαιευτηρίου υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, κανείς από τους τραυματίες δεν κινδυνεύει, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα εντός του κτιρίου.

Σχετικές ειδήσεις