ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Στους 26 οι νεκροί από τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά

Αίγυπτος: Στους 26 οι νεκροί από τις επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά

Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη (29/1) στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου. Στρατιωτικοί τα περισσότερα από τα θύματα.

Σε μια από τις επιθέσεις αυτές, ένα φυλάκιο στη Ράφα (στην επαρχία του Βόρειου Σινά), χτυπήθηκε από ρουκέτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ταγματάρχης και να τραυματιστούν άλλα έξι άτομα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην περιοχή.

Νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ελ Αρίς, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε πιθανότατα στόχο την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής, ενώ ρουκέτες έπληξαν κτίρια τόσο του στρατού, όσο και της αστυνομίας. Ο απολογισμός από την επίθεση αυτή αυξήθηκε στους 25 νεκρούς, ενώ άλλα 30 άτομα τραυματίστηκαν. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και εννέα πολίτες.

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εφημερίδα Αλ Αχράμ ανέφερε ότι τα γραφεία της στην Ελ Αρίς, που βρίσκονται απέναντι από μια στρατιωτική βάση και ένα ξενοδοχείο, «καταστράφηκαν ολοσχερώς».

Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον Ιούλιο του 2013, από τον τότε αρχηγό του στρατού και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σχετικές ειδήσεις