ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 1375 νεκροί από τις συγκρούσεις τον Ιανουάριο

Ιράκ: Τουλάχιστον 1375 νεκροί από τις συγκρούσεις τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΟΗΕ για τον Ιανουάριο, τα επεισόδια βίας και οι συγκρούσεις που μαίνονται στο Ιράκ έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 1375 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 790 άμαχοι.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 585 στελέχη του ιρακινού στρατού που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να ανασυγκροτηθεί αφότου το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τεράστιες εκτάσεις της χώρας πέρυσι.

Τουλάχιστον 2.240 άμαχοι και στρατιώτες τραυματίστηκαν την ίδια περίοδο, επισήμανε η Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ για το Ιράκ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Συνολικά 1.375 Ιρακινοί σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο και 2.240 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες και επεισόδια βίας» γνωστοποίησε η Unami.

Αυτός ο απολογισμός θυμάτων στις τάξεις των αμάχων και των δυνάμεων επιβολής της τάξης δεν περιλαμβάνει τους νεκρούς και τους τραυματίες στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Το Δεκέμβριο τουλάχιστον 1.101 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ το 2014 ήταν η χρονιά με τους περισσότερους νεκρούς στην χώρα από το 2007, την περίοδο που οι διαθρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών βρίσκονταν στο απόγειό τους.

H Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ για το Ιράκ διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των κυβερνητικών δυνάμεων (ιρακινός στρατός, Κούρδοι μαχητές, σιίτες πολιτοφύλακες, μέλη των σουνιτικών φυλών) δυσκολεύει το έργο της επαλήθευσης του αριθμόυ των θυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις