ΚΟΣΜΟΣ

Αλ Θίνι: Ήρθα για να πω στον κόσμο ότι η Βεγγάζη έχει απελευθερωθεί

Αλ Θίνι: Ήρθα για να πω στον κόσμο ότι η Βεγγάζη έχει απελευθερωθεί

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θινί, επισκέφτηκε συνοδεία υπουργών του τη Βεγγάζη σε μια κίνηση υποστήριξης υπέρ των στρατευμάτων που μάχονται κατά των ισλαμιστικών ομάδων.

Οι δυνάμεις του Θινί, σε συνεργασία με τα στρατεύματα πιστά στον στρατηγό του στρατού Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσαν τον Οκτώβριο στη Βεγγάζη επίθεση εναντίον ισλαμιστών μαχητών.

Υπογραμμίζοντας τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία δημοσιοποίησαν βίντεο στα οποία φαίνονται να οδηγούν στους δρόμους της Βεγγάζης σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην προσπάθειά του να δείξει ότι οι δικές του δυνάμεις κατέχουν τον έλεγχο της κατάστασης, ο Θίνι και οι υπουργοί του μετέβησαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, οι λειτουργία του οποίου όσον αφορά τις εμπορικές πτήσεις έχει ανασταλεί εξαιτίας των συγκρούσεων.

«Ήρθα εδώ για να πω στον κόσμο ότι η πόλη δεν βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας όπως πολλοί ισχυρίζονται αλλά έχει απελευθερωθεί», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου. «Σε ορισμένες περιοχές δεν έχουμε ανακτήσει ακόμα τον έλεγχο, ωστόσο ο στρατός ενεργεί ανάλογα επί τούτου. Ήρθα να δω με τα ίδια μου τα μάτια τις ανάγκες του στρατού», είπε.

Σχετικές ειδήσεις