ΚΟΣΜΟΣ

Σκιέρ έμεινε θαμμένος δύο μέρες στο χιόνι

Σκιέρ έμεινε θαμμένος δύο μέρες στο χιόνι

Ένας 19χρονος αμερικανός σκιέρ επέζησε δύο ημέρες μισοθαμμένος στο χιόνι στις Ελβετικές Άλπεις μέχρι να διασωθεί από ελικόπτερο και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου αναρρώνει, ανακοίνωσε σήμερα (04/02/2015) η αστυνομία.

Ο νεαρός φοιτητής εξαφανίστηκε κάνοντας σκι την Κυριακή στο θέρετρο Λε Ντιαμπλερέ, αλλά δηλώθηκε ως αγνοούμενος χθες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία στο καντόνι Βο.

Διασώστες και ένα ελικόπτερο τον εντόπισαν χθες το μεσημέρι. Διατηρούσε τις αισθήσεις του, αλλά ήταν εξαντλημένος κι είχε υποστεί υποθερμία. Ήταν «σφηνωμένος μέχρι τη μέση σε πυκνό χιόνι σε συνθήκες πολικού ψύχους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο 19χρονος δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, φτυάρι ή συσκευή εντοπισμού, παρά το γεγονός ότι υπήρχε προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδας στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο σκιέρ είπε στους διασώστες του ότι οι δέστρες του, που συνδέουν την μπότα με το πέδιλο, έσπασαν κι έπεσε μέσα σε ένα ρυάκι στην προσπάθειά του να κατέβει με τα σκι εκτός πίστας και να φθάσει στο θέρετρο. Μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Βέρνης όπου παραμένει για νοσηλεία και σύμφωνα με την αστυνομία δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικές ειδήσεις