ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρωσία Ολάντ - Μέρκελ

Στη Ρωσία Ολάντ - Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η ίδια και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα επιτύχουν να βρουν μια λύση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνομιλίες που θα έχουν μαζί του αργότερα σήμερα με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ ο Ολάντ επέμεινε από την πλευρά του πως μια κατάπαυση του πυρός θα ήταν απλώς ένα πρώτο βήμα.

"Το αν μ' αυτές τις συνομιλίες θα επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός είναι εντελώς ανοικτό, δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα επιτευχθεί σήμερα, αν θα χρειασθούν ίσως περαιτέρω συνομιλίες", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου με τον ιρακινό πρωθυπουργό στο Βερολίνο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα.

"Δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε στη Μόσχα μακρές ή σύντομες συνομιλίες ή αν θα είναι οι τελευταίες. Μπορούμε μόνο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε αυτή τη σύγκρουση και κυρίως να τερματίσουμε την αιματοχυσία", δήλωσε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ και ο Ολάντ μετέβησαν χθες, Πέμπτη, στη Κίεβο για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα από την πλευρά του πως μεταβαίνει στις συνομιλίες με τον Πούτιν με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία.

"Αφού περάσαμε αρκετές ώρες στο Κίεβο, ο στόχος είναι πράγματι να επιτύχουμε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ολάντ πριν ταξιδέχει στη Μόσχα με την Μέρκελ.

"Όλοι γνωρίζουν πως το πρώτο βήμα πρέπει να είναι μια κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να επιτύχουμε μια συνολική συμφωνία", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις