ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική κρίση: Υπάρχει προοπτική επίτευξης εκεχειρίας λένε οι εμπλεκόμενοι

Ουκρανική κρίση: Υπάρχει προοπτική επίτευξης εκεχειρίας λένε οι εμπλεκόμενοι

Εν αναμονή της συνόδου κορυφής, μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, την προσεχή Τετάρτη στο Μινσκ βρίσκεται η διεθνής κοινότητα.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί «την Τετάρτη, αν καταφέρουμε μέχρι τότε να συμφωνήσουμε σε έναν ορισμένο αριθμό σημείων για τα οποία έχουμε συζητήσει εντατικά τον τελευταίο καιρό».

Απ'την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα αναμένει πως οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας θα λάβουν "σημαντικές αποφάσεις" όταν συναντηθούν στο Μινσκ για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο και οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας αναμένουν ότι οι συνομιλίες τους την Τετάρτη στο Μινσκ της Λευκορωσίας θα οδηγήσουν σε «μία άμεση και χωρίς προϋποθέσεις κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Ανακοίνωση του γραφείου του Ποροσένκο αναφέρει πως σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο ίδιος με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικές ειδήσεις