ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Υλικές ζημιές από εκρήξεις δύο βομβών – Στόχος συγγενείς υπουργού

Αλβανία: Υλικές ζημιές από εκρήξεις δύο βομβών – Στόχος συγγενείς υπουργού

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν, από τις εκρήξεις δύο βομβών, στα Τίρανα που, κατά τις πρώτες ενδείξεις, στόχο είχαν πρόσωπα συνδεόμενα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο φαρμακείο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών ενώ η δεύτερη βόμβα εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου διαμένει ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εκρήξεις προκάλεσαν μονάχα υλικές ζημιές και όχι κάποιον τραυματισμό.

EU Albania Blasts 1

Μετά την πληροφορία για ύπαρξη, κοντά στην οικεία των γονιών του υπουργού, και τρίτου εκρηκτικού, μηχανισμού, ο οποίος εξουδετερώθηκε, η μητέρα και ο πατέρας του Ταχίρι βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα κάλεσε σε επείγουσα συνάντηση τον Γενικό Εισαγγελέα και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αντριάτικ Λάλα και Βίσον Αγιάζι Λίκα, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις τρομοκρατική πράξη εναντίον του υπουργού Εσωτερικών.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βλέπει κάποιος δικούς του ανθρώπους να απειλούνται και αλλά πρόσθεσε ότι "κανείς και τίποτα δεν θα με κάνει να κάνω πίσω στον αγώνα κατά του εγκλήματος".

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον υπουργό Εσωτερικών για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και αποδίδει τις βομβιστικές επιθέσεις στις διασυνδέσεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις