ΚΟΣΜΟΣ

«Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία κατέληξε σε σύμφωνο εκεχειρίας»

«Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία κατέληξε σε σύμφωνο εκεχειρίας»

Για συμφωνία της ομάδας επαφής για εκεχειρία στις ανατολικές αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας και πρόγραμμα απόσυρσης των βαρέων όπλων κάνει λόγο δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Tass!

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των φιλορώσων ανταρτών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που συναντήθηκαν την Τρίτη (10/02) στο Μινσκ της Λευκορωσίας συμφώνησαν σε εκεχειρία, στο μηχανισμό παρακολούθησης της τήρησής της αλλά και σε ένα σχέδιο για την απόσυρση των βαρέων όπλων.

Το Τass, επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονομάζει, σημειώνει ότι το νομικό καθεστώς των δύο αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και οι τοπικές εκλογές παραμένουν ακόμη θέματα υπό συζήτηση.

Η λεγόμενη «ομάδα επαφής» συναντήθηκε στο Μινσκ, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής στην ίδια πόλη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις