ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύλληψη 14 υποψήφιων τζιχαντιστών στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Σύλληψη 14 υποψήφιων τζιχαντιστών στα σύνορα με τη Συρία

Ένας Τούρκος και 13 ακόμη άτομα ξένης καταγωγής συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές όταν επιχείρησαν να περάσουν προς τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για χαλαρή στάση όσον αφορά στον έλεγχο των συνόρων, γεγονός που εκμεταλλεύονται ξένοι μαχητές που χρησιμοποιούν τη χώρα ως σταθμό προκειμένου να περάσουν στη Συρία.

Οι συνολικά 14 ύποπτοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας (09/02) στο Ογκιουζέλι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μετά την ανάκριση, ο στρατός παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές τους 13 ξένους κρατουμένους για να προωθήσουν τη διαδικασία της απέλασής τους, ενώ ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ανακόψει τη διέλευση των ξένων μαχητών, τονίζοντας ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αποτελεί μείζονα απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις