ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Μέλος του ΙΚ ο εκ των καμικάζι που χτύπησαν στρατιωτική βάση

Ιράκ: Μέλος του ΙΚ ο εκ των καμικάζι που χτύπησαν στρατιωτική βάση

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των τριών βομβιστών-καμικάζι που διέπραξαν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων και πολιτοφυλάκων οι οποίοι δρουν στο πλευρό τους, ήταν μέλος της.

Σε μία φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ένα λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ένας νεαρός άνδρας που χαμογελά υψώνει το δείκτη του χεριού του ενώ βρίσκεται μπροστά από ένα μαύρο πανό της ισλαμιστικής οργάνωσης και τον οποίο παρουσιάζουν με το όνομα «Αμπού Τάλχα αλ Φαράνσι» (οι δύο τελευταίες λέξεις σημαίνουν «ο Γάλλος»).

Στο μήνυμα της οργάνωσης γνωστοποιείται ο θάνατός του σε μία επίθεση που πραγματοποίησε με τη βοήθεια ενός παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες φορτηγού εναντίον ενός στρατώνα κοντά στη στρατιωτική βάση Σπάισερ στην επαρχία Σαλαχεντίν.

Στον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκαν ακόμη 3 φωτογραφικά στιγμιότυπα του Γάλλου τζιχαντιστή, περιλαμβανομένου ενός που τραβήχτηκε τη νύχτα «λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του» για το σημείο της επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε επίσης τις φωτογραφίες ενός άνδρα από το Κατάρ και ενός Σύρου, τους οποίους κατονόμασε ως Αμπού Άμαρ αλ Κατάρι και Άμπου Οκάσα αλ Σάμι αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης διέπραξαν σήμερα επιθέσεις εναντίον θέσεων του ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ κοντά στη βάση Σπάισερ.

Δε διευκρινίζεται εάν οι τρεις άνδρες επιτέθηκαν εναντίον του ίδιου στόχου.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε επισημάνει τον Ιανουάριο ότι 73 Γάλλοι είχαν σκοτωθεί ως τότε «στο θέατρο των τρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη Συρία και στο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις