ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σάλος με αστυνομικό που αναγκάζει συνάδελφό του να πετάξει δακρυγόνo (vid)

Τουρκία: Σάλος με αστυνομικό που αναγκάζει συνάδελφό του να πετάξει δακρυγόνo (vid)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της αστυνομίας στην Τουρκία, μετά τη δημοσίευση βίντεο όπου εμφανίζεται να ασκεί σωματική βία σε έναν από τους άνδρες του, εξαναγκάζοντάς τον να εκτοξεύσει δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην πόλη Γκαζιάντεπ, στα νότια της χώρας, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν προκειμένου να διαλύσουν μία συγκέντρωση 400 ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωναν κατά της οικοδόμησης μιας βιομηχανικής ζώνης.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Hürriyet καταγράφει ένας από τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την επιχείρηση να αρπάζει από το λαιμό έναν αστυνομικό, να τον σπρώχνει προς τους διαδηλωτές και να του φωνάζει να τους πετάξει δακρυγόνα. «Πέταξε, πέταξε!» ούρλιαζε ο ίδιος.

Το περιστατικό κατέγραψε ο ερασιτεχνικός φακός και οι εικόνες αυτές προκάλεσαν μία τσουνάμι οργισμένων σχολίων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε σημείο τέτοιοι που οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα, το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Γκαζιάντεπ ανακοίνωσε ότι ο αξιωματικός τίθεται σε διαθεσιμότητα, ωσότου εκδοθούν τα συμπεράσματα μιας ανοικτής έρευνας με την κατηγορία της «αρνητικής συμπεριφοράς» που «προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή».

«Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν ότι υφίσταται μία πολιτική δικτατορία στην Τουρκία» κατήγγειλε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Ενγκίν Αλτάι.

«Όλοι εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός του να διαδηλώνουν θεωρούνται εγκληματίες ή εν δυνάμει τρομοκράτες» προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ακίφ Χαμζατσεμπί

Σχετικές ειδήσεις