ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επτά νεκροί στο παρά ένα της κατάπαυσης πυρός

Ουκρανία: Επτά νεκροί στο παρά ένα της κατάπαυσης πυρός

Τη στάση των φιλορώσων αυτονομιστών καταγγέλει ο ουκρανικός στρατός, καθώς όπως υποστηρίζει, όχι μόνο δεν έχουν περιορίσει τις επιθέσεις τους παρά την επικείμενη κατάπαυση του πυρός, αλλά το τελευταίο 24ωρο έχουν εξαπολύσει 120 διαφορετικές επιθέσεις με αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα να χαθούν επτά ακόμη ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν 23 στρατιώτες.

Η εκεχειρία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο Κυριακή (15/02) όπως προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας αυτής είναι και η απόσυρση των βαρέων όπλων το οποία ευθύνονται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων από τους συνολικά 5.000 που έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

«Δεν επικρατεί ηρεμία, επιπλέον οι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ντεμπάλτσεβε», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, ενώ σύμφωνα με την τηλεοπτική ενημέρωσή του Ανρέι Λισένκο, εκπροσώπου Τύπου «ενόψει της προγραμματισμένης έναρξης της εκεχειρίας τα μεσάνυχτα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές προσπαθούν να ολοκληρώσουν τα σημαντικά γι αυτούς σχέδια επέκτασης της περιοχής που ελέγχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις