ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Δημόσια εκτέλεση υπόπτων για κατασκοπία στη Συρία (photos)

ISIS: Δημόσια εκτέλεση υπόπτων για κατασκοπία στη Συρία (photos)

Δύο άνδρες θανατώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε δημόσια εκτέλεση που έγινε στη συριακή πόλη Al-Bab. Το μοτίβο της εκτέλεσης ήταν το γνωστό. Οι φερόμενοι ως κατάσκοποι ήταν ντυμένοι με πορτοκαλί φόρμες και γονατιστοί εν μέσω εκατοντάδων «πιστών» του Ισλαμικού Κράτους που ζητωκραύγαζαν.

Ως συνήθως υπήρχαν και παιδιά. Μασκοφόροι μαυροντυμένοι άνδρες σημάδευαν με τα όπλα τους τους κρατούμενους. Στις φωτογραφίες που κοινοποίησε η ISIS (Iσλαμικό Κράτος) περιλαμβάνεται και μία με έναν άνδρα ο οποίος έχει σταυρωθεί σε μια πινακίδα και στο λαιμό του κρέμεται μια επιγραφή.

Mόλις την Πέμπτη (12/2) η ISIS είχε ανακοινώσει πως κρατά ένα ισραηλινό ο οποίος ήταν κατάσκοπος της Μοσάντ. Εν τω μεταξύ, μέλη του Ισλαμικού Κράτους παρέλασαν σήμερα (14/2) στο Κιρκούκ του Ιράκ, μεταφέροντας μέσα σε κλουβιά μαχητές Πεσμεργκά που είχαν αιχμαλωτίσει. Πρόκειται για αντίποινα των τζιχαντιστών, που πρόσφατα είδαν «συντρόφους» τους να δολοφονούνται από Πεσμεργκά και τις σορούς τους να σέρνονται σε δρόμους της κουρδικής πλευράς του Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις