ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στον Νετανιάχου από τον Γάλλο πρωθυπουργό

Απάντηση στον Νετανιάχου από τον Γάλλο πρωθυπουργό

Τη "λύπη" του για τις δηλώσεις του ισραηλινού ομολόγου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος χθες (16/02/2015) προέτρεψε τους Εβραίους της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ, εξέφασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απευθύνοντας μήνυμα προς όσους ζουν στην Γαλλία ότι δεν θέλει να φύγουν από τη χώρα του.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ στη Γαλλία επικρατεί ανησυχία μετά τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη και στο Παρίσι, αλλά και μετά τη χθεσινή βεβήλωση εκατοντάδων τάφων στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν της ανατολικής Γαλλίας.

"Το μήνυμά μου προς τους Γάλλους Εβραίους είναι το εξής: η Γαλλία είναι πληγωμένη όπως εσείς και η Γαλλία δεν θέλει να φύγετε. Σας δηλώνει για μια ακόμη φορά την αγάπη της, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της", τόνισε ο Βαλς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ταυτόχρονα όπως ο Γάλλος πρωθυπουργός επέκρινε τα λεγόμενα του Ισραηλινού ομολόγου του λέγοντας ότι λυπάται για αυτά και ότι δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους δηλώσεις παρότι το Ισραήλ είναι σε προεκλογική εκστρατεία. "Η θέση των Γάλλων Εβραίων είναι στη Γαλλία", κατέληξε ο Μανουέλ Βαλς.

Σχετικές ειδήσεις