ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Επίθεση με επτά νεκρούς στο αρχηγείο της αστυνομίας

Πακιστάν: Επίθεση με επτά νεκρούς στο αρχηγείο της αστυνομίας

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (17/02/2015) όταν ισχυρή έκρηξη και πυρά έπληξαν αρχηγείο της αστυνομίας στην Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά στο κτίριο της αστυνομίας, δήλωσε η εκπρόσωπος Ναμπίλα Γαζανφάρ, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν την επίθεση πραγματοποίησε καμικάζι, ούτε πόσοι αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ασράφ Αλι που εργάζεται σε παρακείμενο κτίριο και μπόρεσε να διακρίνει τρία πτώματα που κείτονταν στο δρόμο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα ότι σταμάτησε η ρίψη πυρών.

Το Πακιστάν επλήγη τους τελευταίους μήνες από σειρά αιματηρών επιθέσεων, και αυτό παρά την έναρξη τον περασμένο Ιούνιο μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των πακιστανών ανταρτών Ταλιμπάν της οργάνωσης TTP, που είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, και των συμμάχων τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, το βασικό τους προπύργιο στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σχετικές ειδήσεις