ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστική αναπαράσταση της εκτέλεσης του Ιορδανού πιλότου (photos+video)

Σοκαριστική αναπαράσταση της εκτέλεσης του Ιορδανού πιλότου (photos+video)

Ντυμένα με πορτοκαλί στολές, 15 περίπου μικρά παιδιά μπαίνουν σε ένα κλουβί, ενώ δίπλα τους ένας άνδρας κρατάει έναν αναμμένο πυρσό, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές προκειμένου να ανάψει τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο...

Με αυτό τον τρόπο -αναπαριστώντας πιστά το φρικιαστικό βίντεο με την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο- διάλεξαν ακτιβιστές στη Δούμα, κοντά στη Δαμασκό της Συρίας, για να διαμαρτυρηθούν κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ, παρομοιάζοντας τις πράξεις του με εκείνες των τζιχαντιστών.

Μέσα στο κλουβί, τα μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων κάποια είναι μόλις 3 ετών, κρατούν πανό με το σύνθημα: «Σταματήστε τις δολοφονίες των παιδιών».

Η διαμαρτυρία, από ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους επαναστάτες στη Συρία, στοχεύει να επιστήσει την προσοχή σε αμάχους, οι οποίοι ζουν υπό πολιορκία και πεθαίνουν από αεροπορικές επιδρομές του στρατού.

Καταδίκασαν ακόμα την έλλειψη διεθνούς δράσης, όπως εκείνη που δίνεται στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι διαμαρτυρίες γίνονται τη στιγμή που σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 180 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 55 γυναίκες και παιδιά- σκοτώθηκαν στη Δούμα από την αρχή αυτού του μήνα.

Σχετικές ειδήσεις