ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη μέσω... Facebook

Σύλληψη μέσω... Facebook

Όταν ο καταζητούμενος Λόγκαν Τζέιμς έγραφε στη σελίδα της αστυνομίας του Γκουέντ της Ουαλίας στο Facebook «πιάστε με αν μπορείτε», πιθανότατα δεν φανταζόταν ότι λίγες ώρες αργότερα θα βρισκόταν στη φυλακή.

Ο 19χρονος είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση επειδή διέπραξε επίθεση με μαχαίρι και αφέθηκε ελεύθερος στις 6 Φεβρουαρίου, όταν και εξέτισε την ποινή του.

Ανάμεσα στους όρους της αποφυλάκισής του ήταν να παρουσιάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο, μία μόλις εβδομάδα αργότερα, ο Τζέιμς παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, με αποτέλεσμα οι αρχές να εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η τοπική αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες του 19χρονου στη σελίδα της στο Facebook, με τον... καταζητούμενο να σχολιάζει μάλιστα «πιάστε με αν μπορείτε».

Ο Τζέιμς ενδεχομένως να πίστευε πως δεν θα γίνει αντιληπτός, ωστόσο με το σχόλιό του πρόδωσε τη σελίδα του στο Facebook, με την αστυνομία να εντοπίζει ευκολότερα τα ίχνη του.

Ο θρασύς νεαρός συνελήφθη την Κυριακή, με τις αρχές να τονίζουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πηγή αποδεικτικών στοιχείων.

Σχετικές ειδήσεις