ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια αποκλειστικότητα: Το Newsbomb στη Λωρίδα της Γάζας

Παγκόσμια αποκλειστικότητα: Το Newsbomb στη Λωρίδα της Γάζας

Επτά μήνες μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στην Γάζα και την εμμονή της Χαμάς να υποστηρίζει θέσεις που προκάλεσαν τον αποκλεισμό της περιοχής από κάθε φιλανθρωπική βοήθεια και παρουσία διεθνή οργανισμού στην περιοχή, η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη βρέθηκε στην Λωρίδα της Γάζας κι έζησε από κοντά τις τραγικές στιγμές που καθημερινά βιώνει ο παλαιστινιακός λαός.

Τη φρίκη και τον όλεθρο της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι ανελέητοι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών. Μικροί και μεγάλοι προσπαθούν, αλλά ακόμα δεν μπορούν να οργανώσουν τις ζωές τους και να επουλώσουν τις βαθιές πληγές τους!

  • Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ μιλά στην κάμερα του Bomb TV και στην απεσταλμένη μας στη Παλαιστίνη, Μαρία Γιαχνάκη.
  • Τι αποκαλύπτει για την σχέση της Χαμάς με το Ιράν, πώς σχολιάζει τη δραστηριότητα των μελών της Τζιχάντ για τους αποκεφαλισμούς και τι λέει για την πρόσφατη αιματηρή επίθεση στο Γαλλικό περιοδικό!
  • Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας από τη στιγμή που την εγκατέλειψαν οργανώσεις και δημοσιογράφοι!

Η απεσταλμένη του Newsbomb μεταδίδει την εικόνα που επικρατεί στην ξεχασμένη και αποκλεισμένη Γάζα και την έκκληση των κατοίκων προς τους διεθνείς οργανισμούς, μέσω των οποίων δεν ζητούν τίποτα άλλο, παρά τον οίκτο και μόνο των υπολοίπων λαών. Για ένα καλύτερο σήμερα, καθώς για το δικό τους αύριο αποφασίζουν άλλοι και δεν τρέφουν αυταπάτες...

Καταγγέλλουν ότι αυτός ο πόλεμος ήταν ο χειρότερος και ο πιο «σκληρός» των τελευταίων χρόνων με τις περισσότερες καταστροφές και τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες!

Στο οδοιπορικό καταγράφεται ο θυμός των ανθρώπων που περιμένουν την ανθρωπιστική βοήθεια που δεν έρχεται, τα φάρμακα που δεν έχουν, το φαγητό που τους λείπει, το ανθρώπινο ενδιαφέρον που σταμάτησε από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε και ο τελευταίος βομβαρδισμός!

Στην αποστολή αυτή το Newsbomb.gr συνάντησε και τον Έλληνα επίσκοπο Αλέξιο, που με αυταπάρνηση έσωσε χιλιάδες μουσουλμάνων προσφέροντάς τους ως καταφύγιο το μοναστήρι του, ώστε μέσα στον πόλεμο να γίνει ο ήρωας της περιοχής αλλά και όλων των διεθνών ειδησεογραφικών Μέσων!

Μετά από μια σειρά δύσκολων συζητήσεων η Μαρία Γιαχνάκη κατόρθωσε και συναντήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα με τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς στο κρησφύγετό του. Ο Μαχμούντ Ζαχάρ μίλησε μπροστά στην κάμερα ρωτώντας τον για τον τελευταίο πόλεμο, τους μαχητές του, τη δραστηριότητα των Τζιχαντιστών και τη συνεργασία τους με το Ιράν αλλά και για το τρομοκρατικό χτύπημα στο γαλλικό περιοδικό στο Παρίσι.

Μέσω του Newsbomb.gr ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς απευθύνει το δικό του μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση και ζητάει συνεργασία ενώ
τη συγχαίρει για τη νίκη της στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές άδειες που δόθηκαν στη δημοσιογράφο για να μπει στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ αλλά και από την κυβέρνηση της Χαμάς.

Το οδοιπορικό που θα παρακολουθήσετε τις επόμενες μέρες μέσω του Bomb TV αποτελεί ένα μόνο μικρό δείγμα για το τι συμβαίνει στην περιοχή...

Μείνετε συντονισμένοι...

Σχετικές ειδήσεις