ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στρατόπεδα εκπαίδευσης της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στρατόπεδα εκπαίδευσης της Μπόκο Χαράμ

Πολεμικά αεροσκάφη της Νιγηρίας βομβάρδισαν σήμερα στρατόπεδα εκπαίδευσης και κρησφύγετα όπλων και οχημάτων των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμιμπίσα στα βορειοανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Καταγράφηκε μεγάλος αριθμός νεκρών τρομοκρατών, ενώ πολλοί άλλοι έτρεξαν στο δάσος και έξω από τα καταφύγια τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Κρις Ολουκολάντε.

Στον δρυμό Σαμιμπίσα το περασμένο έτος πάνω από 200 κορίτσια, μαθήτριες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απήχθηκαν από τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ οι οποίοι επέδραμαν σε ένα σχολείο της πόλης Τσίμποκ. Κάποια από τα κορίτσια κατάφεραν να δραπετεύσουν αλλά τα περισσότερα παραμένουν ακόμη σε ομηρία. Η εναέρια επιτήρηση της περιοχής δεν αποκάλυψε πού κρατούνται οι μαθήτριες.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός έτους κατά το οποίο οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ φαινόταν να κερδίζουν έδαφος, καταλαμβάνοντας εδάφη στη βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και κάνοντας απαγωγές εκατοντάδων γυναικών και παιδιών, η κατάσταση δείχνει να αντιστρέφεται.

Από τον περασμένο μήνα όταν οι γειτονικές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον συχνές διασυνοριακές επιθέσεις στράφηκαν κατά των τζιχαντιστών, οι συσχετισμοί ισχύος μοιάζουν να έχουν μεταβληθεί.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν σκοτώσει περισσότερους από 300 μαχητές της Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την ανακατάληψη 11 πόλεων και χωριών από την αρχή της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. μια πληροφορία που δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις