ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Δύο εκρήξεις στο Μογκαντίσου - Αναφορές για νεκρούς

Σομαλία: Δύο εκρήξεις στο Μογκαντίσου - Αναφορές για νεκρούς

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, όπως αναφέρει το BBC.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 10 νεκρούς ενώ η περιοχή γύρω από το Central Hotel, όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις, έχει αποκλειστεί.

Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη για την ευθύνη της επίθεσης από κάποια οργάνωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters καμικάζι ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο Central Hotel στο κέντρο του Μογκαντίσου, και ένοπλοι εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, δήλωσαν αστυνομικοί, ενώ αξιωματικός της αστυνομίας έκανε γνωστό πως τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές.

"Ακούμε από μέσα πυροβολισμούς. Φοβάμαι πως οι δράστες έχουν μπει μέσα στο ξενοδοχείο", δήλωσε προς το Reuters ο αστυνόμος Φάραχ Αμπντουλάχι.

"Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε για απώλειες".

"Υπήρχαν υπουργοί και βουλευτές μέσα στο ξενοδοχείο. Είδα πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους έναν βουλευτή", δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Νουρ Μοχάμεντ.

Άλλος αστυνομικός δήλωσε επίσης πως οι δράστες της επίθεσης εισέβαλαν στο κτίριο και έκανε λόγο για δύο εκρήξεις και πυροβολισμούς, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν θύματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι τακτικές είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί συχνά η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - BBC

Σχετικές ειδήσεις