ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Τα χρήματα πάνω από τις ζωές των ομήρων του Ισλαμικού Κράτους»

ΗΠΑ: «Τα χρήματα πάνω από τις ζωές των ομήρων του Ισλαμικού Κράτους»

Τη συστηματική πολιτική των ΗΠΑ για τη μη καταβολή λύτρων που αποβαίνει μοιραία για τους ομήρους του Ισλαμικού Κράτους κατήγγειλε ο πατέρας της Κέιλα Μίλερ, της κοπέλας που είχε απαχθεί από την οργάνωση και έχασε τη ζωή της στη Συρία.

«Κατανοούμε την πολιτική της μη καταβολής λύτρων, ωστόσο από την άλλη πλευρά, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ότι θα κάνατε τα πάντα για να φέρετε το παιδί σας στο σπίτι. Και εμείς προσπαθήσαμε. Ζητήσαμε. Αλλά βάζουν την πολιτική μπροστά από τη ζωή των αμερικανών πολιτών», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ο Καρλ Μίλερ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ ουδέποτε πληρώνουν λύτρα για την απελευθέρωση πολιτών τους που κρατούνται όμηροι, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δύσης.

Η 26χρονη Αμερικανίδα Κέιλα Μίλερ, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, απήχθη στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας τον Αύγουστο του 2013 και κρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές του ΙΚ ενώ έχασε τη ζωή της στις αρχές του μήνα.

Το ΙΚ είχε ανακοινώσει ότι η όμηρος σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών. Η Ουάσινγκτον διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση κατέβαλε αρκετές προσπάθειες προκειμένου να απελευθερωθεί η κόρη της, η Μάρσα Μίλερ απάντησε: «Νομίζω ότι ήθελαν, αλλά και πάλι, αυτή είναι η πολιτική. Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε είχε την παραμικρή ιδέα για το πόσο ισχυρή θα γινόταν αυτή η οργάνωση (ΙΚ)».\

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις