ΚΟΣΜΟΣ

Ολοένα και λιγότερες οι παγωμένες νύχτες στις ΗΠΑ λόγω κλιματικής αλλαγής

Ολοένα και λιγότερες οι παγωμένες νύχτες στις ΗΠΑ λόγω κλιματικής αλλαγής

Μέχρι το 2100 η Νέα Υόρκη θα έχει σχεδόν 50 λιγότερες νύχτες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα

Όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, εάν συνεχιστεί η κλιματική αλλαγή, ως το τέλος του αιώνα εκτιμάται ότι το 80% των μεγάλων αμερικανικών πόλεων θα βιώσει 50% λιγότερες νύχτες με πολλούς βαθμούς κάτω απο το μηδέν, ενώ στο υπόλοιπο 20% η μείωση μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 75%.

Μάλιστα, για 28 πόλεις, οι οποίες σήμερα βρίσκονται πολλές φορές σε κλοιό κακοκαιρίας, μπορεί η μείωση να φτάσει και το 90% και η βουτιά του υδράργυρου να γίνει σπάνιο φαινόμενο.

SNOW USA

Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι οι «πολικές» θερμοκρασίες θα γίνονται ολοένα και σπανιότερες εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, οι κάτοικοι περιοχών που έχουν συνηθίσει να βιώνουν χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, δεν είναι εύκολο να φανταστούν πως θα είναι ένας θερμός χειμώνας.

usa snow avenue

Για πολλούς Αμερικανούς μπορεί ένας πιο ζεστός χειμώνας να είναι καλοδεχούμενος. Όμως θα υπάρχει σημαντικός αντίκτυπος στην τοπική οικονομία κάθε περιοχής. Για παράδειγμα, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, ενώ ο πληθυσμός παρασίτων και ζωυφίων που εξοντώνονται από τις πολικές θερμοκρασίες, θα αυξηθεί σημαντικά.

Σχετικές ειδήσεις