ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Κανένα «σενάριο αποκάλυψης» δεν θα γίνει πραγματικότητα

Πούτιν: Κανένα «σενάριο αποκάλυψης» δεν θα γίνει πραγματικότητα

Να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι η Ουκρανία ενδέχεται να ζήσει ένα «σενάριο αποκάλυψης», έσπευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia-1.

«Πιστεύω ότι ένα τέτοιο σενάριο αποκάλυψης δεν είναι πιθανό και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ», είπε απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αναμένει να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Εάν τηρηθούν οι συμφωνίες του Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και την απόσυρση των βαρέων όπλων, αυτό είναι ένας σίγουρος δρόμος για την εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε καλώντας τις ουκρανικές αρχές «να εξομαλύνουν τη ζωή στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή χώρα και να διευθετήσουν τις σχέσεις τους με το νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας κατά πολιτισμένο τρόπο».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για νέα συνάντηση με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία κατανοούν και εμπιστεύονται η μία την άλλη "πλήρως".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε "ανοησίες" τις κατηγορίες του Κιέβου σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι του Κρεμλίνου βρίσκονται πίσω από την αιματοχυσία στο Κίεβο πριν από έναν χρόνο.

Σχετικές ειδήσεις