ΚΟΣΜΟΣ

Τριάντα σιίτες θύματα απαγωγής στο Αφγανιστάν

Τριάντα σιίτες θύματα απαγωγής στο Αφγανιστάν

Ένοπλοι απήγαγαν περίπου τριάντα σιίτες μουσουλμάνους της εθνότητας των Χαζάρα οι οποίοι ταξίδευαν με δύο λεωφορεία στο κεντρικό του Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα (24/02/2015) τοπικοί αξιωματούχοι. Μέλη της εθνότητας των Χαζάρα γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων εκ μέρους εξτρεμιστών σουνιτών.

Οι επιβάτες απήχθησαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ στην οδό που συνδέει το Χεράτ (δυτικό Αφγανιστάν) με την πρωτεύουσα Καμπούλ στα ανατολικά, στην περιφέρεια του Σατζόι της επαρχίας Ζαμπούλ (κέντρο), δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Αμπντουλ Χαλίκ Αγιούμπι.

«Ο ένας οδηγός είδε μια ομάδα ανδρών ντυμένων με τη στολή του αφγανικού στρατού και το πρόσωπο καλυμμένο με μαύρη κουκούλα να του κάνουν σήμα να σταματήσει. Πίστεψε πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν στρατιώτες. Και σταμάτησε», δήλωσε ο Νασίρ Άχμεντ, ένας αξιωματούχος της ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών, στην οποία ανήκαν τα δύο λεωφορεία.

«Οι ένοπλοι πήραν στη συνέχεια μαζί τους τους 30 επιβάτες Χαζάρα», πρόσθεσε ο Άχμαντ πριν διευκρινίσει πως μόνον οι άνδρες απήχθησαν και όχι οι γυναίκες και τα παιδιά. Σύμφωνα μ' αυτόν τον αξιωματούχο, οι απαγωγείς μιλούσαν μεταξύ τους μια «ξένη γλώσσα».

Η σιιτική εθνότητα των Χαζάρα, τα μέλη της οποίας έχουν ασιατικά χαρακτηριστικά που καθιστούν ευκολότερο τον εντοπισμό τους από τους εξτρεμιστές, γίνεται τακτικά στόχος επιθέσεων στην περιοχή, οι οποίες είναι πάντως συχνότερες στο γειτονικό Πακιστάν απ' ό,τι στο Αφγανιστάν.

Σχετικές ειδήσεις