ΚΟΣΜΟΣ

Εννέα νεκροί στην Τσεχία από επίθεση ενόπλου σε εστιατόριο (video)

Εννέα νεκροί στην Τσεχία από επίθεση ενόπλου σε εστιατόριο (video)

Ένοπλος εισέβαλε σε εστιατόριο στην Τσεχία και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας μπήκε το μεσημέρι της Τρίτης (24/02) σε παμπ-εστιατόριο της πόλης Uherský την ώρα που εντός του βρίσκονταν περισσότεροι από 20 πελάτες και εργαζόμενοι, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στα θύματα είναι και ο δράστης.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση αλλά για «τυχαίο περιστατικό», ενώ σύμφωνα με τα όσα τόνισε στα τσεχικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 62χρονος, γνωστός στην τοπική κοινωνία, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και ήταν «πνευματικά ασταθής».

Τα θύματα, επτά άνδρες και μία γυναίκα, ήταν όλοι τους κάτοικοι του Ουχέρσκι Μπροντ. Ο ένοπλος καταγόταν από την ίδια πόλη και είχε λευκό ποινικό μητρώο, έμενε μάλιστα πολύ κοντά στο εστιατόριο "Ντουζμπά" ("Φιλία") όπου εισέβαλε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι

Ο 62χρονος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, είχε τηλεφωνήσει λίγα λεπτά νωρίτερα σε έναν δημοσιογράφο της εκπομπής "Κρίμι Ζπράβι" ("Εγκληματικές Υποθέσεις"), στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Prima. "Συστήθηκε και μου είπε ότι έπρεπε να στείλω μια δημοσιογραφική ομάδα στο Ουχέρσκι Μπροντ. Μου είπε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι του έκαναν κακό, ότι ήταν θύμα εκφοβισμού και ότι οι αρχές δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Για αυτό πήρε ένα όπλο για να πιάσει ομήρους και να ρυθμίσει την υπόθεση με τον δικό του τρόπο", αφηγήθηκε ο δημοσιογράφος Πάβελ Λεμπντούσκα.

Ο δράστης είχε στην κατοχή του δύο όπλα, εκ των οποίων το ένα αυτόματο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα πριν τη φονική επίθεση, τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ισχυρίστηκε ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπίσει μόνος του την κατάσταση. Αμέσως μετά το τέλος της επίθεσης, αυτοκτόνησε στο εσωτερικό του εστιατορίου.

«Ξαφνικά μπήκε στο μαγαζί και άρχισε να πυροβολεί με μανία. Κατάφερα μαζί με κάποιους πελάτες να βγούμε από την πίσω πόρτα του εστιατορίου και αμέσως καλέσαμε την αστυνομία», δήλωσε σε τσεχικό τηλεοπτικό δίκτυο ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Σχετικές ειδήσεις