ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Σύλληψη υπόπτου για συνέργεια στις επιθέσεις της Κοπεγχάγης

Δανία: Σύλληψη υπόπτου για συνέργεια στις επιθέσεις της Κοπεγχάγης

Ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στις επιθέσεις της 14ης και 15η Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη – όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε – συνελήφθη από τις δανικές αρχές.

Πέραν μιας λιτής ανακοίνωσης για τη σύλληψη του υπόπτου νεαρού η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα επίσημα. Δεν αποκάλυψε επίσης την ταυτότητά του.

Ωστόσο μέσα ενημέρωσης της Δανίας αναφέρθηκαν στον άνδρα αυτόν, με τη δημόσια τηλεόραση να αναφέρει ότι πρόκειται για τον αδελφό του δράστη των επιθέσεων, τον 22χρονο Όμαρ Ελ Χουσέιν. Άλλα ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι ο συλληφθείς είχε προσωπική σχέση με τον ένοπλο που διέπραξε τις επιθέσεις της Κοπεγχάγης, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών την 15η Φεβρουαρίου.

Δύο ακόμη πρόσωπα, 19 και 22 ετών έχουν συλληφθεί από την 16η Φεβρουαρίου και κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Χουσέιν, έναν Δανό υπήκοο παλαιστινιακής καταγωγής.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας DR TV, οι τρεις άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συνέργεια στις επιθέσεις γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ ζουν στην ίδια γειτονιά όπου διέμενε ο Χουσέιν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Χουσέιν ήταν ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ σε μια εκδήλωση υπέρ της ελευθερίας του λόγου σκοτώνοντας τον σκηνοθέτη Φιν Νιέργκορ, και σε μια συναγωγή, σκοτώνοντας τον Εβραίο εθελοντή φρουρό Νταν Ουζάν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια τελετή μπαρ-μίτσβα (ενηλικίωσης).

Ο νέος θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Σάββατο. Η διαδικασία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.