ΚΟΣΜΟΣ

«Φυσιολογικό παιδί» ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους

«Φυσιολογικό παιδί» ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους

Νέες πληροφορίες για τα παιδικά και σχολικά χρόνια του Μοχάμεντ Εμουάζι έδωσαν ένας συμμαθητής και ένας καθηγητής του αποκαλούμενου Τζιχάντι Τζον του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο Μοχάμεντ ήταν ένα ήσυχο παιδί που σπάνια σε κοιτούσε στα μάτια και ποτέ δεν προκαλούσε. Υπήρχαν πολύ πιο άτακτα και βίαια αγόρια στο σχολείο μας. Τίποτα δεν υποδείκνυε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο», τόνισε αρχικά στο Skynews συμμαθητής του στο λύκειο που, όπως είναι φυσικό, ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

«Δεν ήταν από τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε κάποια θρησκεία ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε. Ήταν ένας μαθητής σαν όλους τους άλλους. Κάπου τα πράγματα πήγαν στραβά. Δεν ξέρω το πως και το γιατί. Στα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς βλέπω έναν άνθρωπο αποφασισμένο που ξέρει τι κάνει. Αυτό με εξέπληξε», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο BBC Newsnight, καθηγητής του Τζιχάντι Τζον εξήγησε ότι ο άλλοτε μαθητής του «παρακολούθησε μαθήματα διαχείρισης θυμού με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς στη συνέχεια βελτίωσε σε θεαματικό βαθμό τη συμπεριφορά αλλά και τους βαθμούς του».