ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Λίντσαραν κι έκαψαν γυναίκα με την υποψία πως είναι καμικάζι

Νιγηρία: Λίντσαραν κι έκαψαν γυναίκα με την υποψία πως είναι καμικάζι

Λίντσαραν μέχρι θανάτου κι, έπειτα, έκαψαν τη σορό μιας νεαρής γυναίκας εξαγριωμένοι πολίτες, πιστεύοντας πως επρόκειτο για βομβίστρια αυτοκτονίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας σήμερα το πρωί (1/3).

Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Ίσα Σαφιγιάνου, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η νεαρή γυναίκα, η οποία συνοδευόταν από έναν άνδρα, προκάλεσε υποψίες όταν αρνήθηκε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο με ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο του σταθμού των λεωφορείων, κοντά στην αγορά, ενώ αποκαλύφθηκε ότι είχε δυο δοχεία δεμένα στη μέση της, ένα σε κάθε πλευρά του κορμού της.

«Όταν της έβγαλαν το χιτζάμπ (...) ανακαλύφθηκε ότι είχε δυο δοχεία δεμένα στη μέση της και το πλήθος όρμησε στη νεαρή γυναίκα», είπε η αυτόπτης. «Την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και κατόπιν πέρασαν στη σορό της ένα παλιό λάστιχο, το οποίο περιέλουσαν με μια εύφλεκτη ουσία πριν βάλουν φωτιά».

Ήταν νεκρή πριν η αστυνομία μπορέσει να επέμβει για να τη σώσει. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου διέλυσαν τον όχλο, ενώ δεν προχώρησαν σε καμία σύλληψη.

Ο θάνατος της γυναίκας ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων βομβιστριών-καμικάζι τις τελευταίες ημέρες, η ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτεται από τις αρχές στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, σε σταθμούς λεωφορείων καθώς και σε αγορές στο βορειοανατολικό και το κεντρικό τμήμα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, είναι μάλλον απίθανο η γυναίκα να ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, αφού σε αυτή την περίπτωση θα τα είχε πυροδοτήσει όταν δέχθηκε την επίθεση του πλήθους.

«Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι ότι είχε σταλεί σε μια αποστολή έρευνας, για να δει εάν ήταν δυνατό να διεισδύσει στον σταθμό των λεωφορείων χωρίς να υποβληθεί σε σωματική έρευνα», υποστήριξε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις