ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Αντεπίθεση του στρατού κατά των τζιχαντιστών στο Τικρίτ

Ιράκ: Αντεπίθεση του στρατού κατά των τζιχαντιστών στο Τικρίτ

Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση για να εκδιώξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το Τικρίτ, γενέτειρα του εκτελεσθέντος πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, όπως αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις από το Ιράκ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητές σιιτικών πολιτοφυλακών έχουν ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον της τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην επαρχία Σαλαχουντίν.

«Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων... ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας ασφαλείας για την απελευθέρωση της Σαλαχουντίν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι. Την ίδια ημέρα ο Ιρακινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στην περιοχή με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, όπου χιλιάδες στρατιώτες και πολιτοφυλακές έχουν συγκεντρωθεί για να πολεμήσουν κατά του ΙΚ.

Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης κατέχουν τον έλεγχο πολλών οχυρών στην κυρίως σουνιτική μουσουλμανική επαρχία της Σαλαχουντίν, που βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, καθώς και άλλων πόλεων στις όχθες του ποταμού Τίγρη.

Σχετικές ειδήσεις