ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη για το 2015

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον πλανήτη για το 2015

Παρά την κρίση, σύμφωνα με το Forbes, αυξήθηκε ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη αλλά και των περιουσιών τους, με το συνολικό αριθμό για το 2015 να φτάνει τα 1.826 άτομα, ενώ 290 ονόματα εμφανίζονται για πρώτη χρονιά στη λίστα.

Η συνολική καθαρή αξία τους αγγίζει πλέον τα 7,05 τρισ. δολάρια (σε σχέση με 6,4 τρισ. πέρσι).

Αρκετοί είναι ακόμα οι νεαροί, με 46 από τους νεοεισαχθέντες στη διάσημη λίστα του Forbes να είναι κάτω από τα 40 έτη, ενώ πολλοί είναι και οι νέοι κροίσοι από την Κίνα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Για μια ακόμα χρονιά στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), του οποίου η περιουσία μεγάλωσε σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας τα 79,2 δισ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Χελού από το Μεξικό βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ στην τρίτη.

Ο ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα της Inditex με τα γνωστά καταστήματα Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, κράτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, ενώ η Κρίστι Γουάλτον (Wall-mart) και η Λιλιάν Μπετανκούρ (L'Oreal) είναι οι δύο γυναίκες που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα.

Άνοδος και για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ενώ είναι ο νεαρότερος εκατομμυριούχος του πλανήτη είναι ο 24χρονος Έβαν Σπίγκελ, συνιδρυτής του Snapchat.

1
2

Στη λίστα φιγουράρουν και ελληνικά ονόματα, όπως του Φιλάρετου Καλτσίδη, ο οποίος μένει στην Κορώνη Μεσσηνίας, του Γιάννη Κατσιματίδη, του Φίλιππου Νιάρχου, του μεγαλύτερου γιο του Σταύρου Νιάρχου, του Σπύρου Λάτση, του Σ. Ντιν Μητρόπουλος, του Ελληνοκύπριου Χρήστου Λαζαρή, του Αριστοτέλη Μιστακίδη, του Γιώργου Αργυρού, του Στέλιου Χατζηιωάννου και της Κλέλιας Χατζηιωάννου.

Δείτε τους πρώτους 50 στην gallery του Newsbomb.

Σχετικές ειδήσεις