ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Αίγυπτος: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Η έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Καϊρου προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα, από τους οποίους οι επτά αστυνομικοί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στην πολυσύχναστη συνοικία του Καΐρου όπου βρίσκεται το Ανώτατο Δικαστήριο.

Egypt 2

Οι επιθέσεις αυτού του είδους, με στόχο γενικά αστυνομικούς και στρατιωτικούς, διαπράττονται πλέον όλο και πιο συχνά στην Αίγυπτο, όπου τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις ενέργειές τους εναντίον των στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Τον περασμένο Οκτώβριο 12 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη άλλης μιας βόμβας κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι τζιχαντιστές λένε ότι προβαίνουν στις επιθέσεις αυτές σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσε η νέα κυβέρνηση εναντίον των υποστηρικτών του Μόρσι.

Τους μήνες που ακολούθησαν την ανατροπή του Μόρσι, τουλάχιστον 1.400 υποστηρικτές του προέδρου, μέλη και συμπαθούντες των Αδελφών Μουσουλμάνων, σκοτώθηκαν και πάνω από 15.000 φυλακίστηκαν. Εκατοντάδες εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μαζικές δίκες με συνοπτικές διαδικασίες.

Χθες βράδυ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από την πόλη Ασουάν, στην Άνω Αίγυπτο.

Σχετικές ειδήσεις