ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δέκα μετανάστες νεκροί από ανατροπή σκάφους

Ιταλία: Δέκα μετανάστες νεκροί από ανατροπή σκάφους

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Δέκα άνθρωποι που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος που τους μετέφερε, ανατράπηκε στη νότια Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής μεταφέρει τις σορούς στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας μαζί με περίπου 500 μετανάστες που διασώθηκαν. Δεν είναι σαφές πότε συνέβη το δυστύχημα.

Στους 439 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων, ενώ οι νεκροί είναι 10 από το νέο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε νότια της Σικελίας. Αιτία της νέας αυτής τραγωδίας, και πάλι, η ανατροπή πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται αυτή την ώρα σε λιμάνι της Σικελίας από το πλοίο "Ντάτιλο" της ιταλικής ακτοφυλακής.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σώσουν πάνω από χίλιους μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν από την Λιβύη με προορισμό τις ακτές της Σικελίας.

Οι διασωθέντες είναι Σύροι, Παλαιστίνοι, Λίβυοι και Τυνήσιοι, ενώ προέρχονται και από περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

Μια έγκυος μεταφέρθηκε κατεπειγόντως με ταχύπλοο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Λαμπεντούζα όπου και αναμένεται να γεννήσει αμέσως μετά την άφιξή της.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν η ακτοφυλακή και στρατιωτικά και εμπορικά πλοία. Οι εισαγγελείς της Σικελίας ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των δέκα μεταναστών.

Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα από την Αφρική στην Ιταλία. Τα περισσότερα από τα σκάφη που μεταφέρουν τους μετανάστες αποπλέουν από τη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις