ΚΟΣΜΟΣ

Με όπλο τη γοητεία τους μαχητές του ΙΚ προσελκύουν γυναίκες από το εξωτερικό

Με όπλο τη γοητεία τους μαχητές του ΙΚ προσελκύουν γυναίκες από το εξωτερικό

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως ξέρουν καλά πώς παίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι: Σύμφωνα με το BBC, προσελκύουν γυναίκες από τη Βρετανία και τις στρατολογούν στις τάξεις τους, δελεάζοντάς τις μέσω των... ευπαρουσίαστων μαχητών τους.

«Τζιχαντίστριες της κρεβατοκάμαρας»: Έτσι αποκαλούνται χαρακτηριστικά οι γυναίκες τις οποίες προσεγγίζουν εμφανίσιμοι νεαροί τζιχαντιστές, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας προσηλυτισμού και στρατολόγησης στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η ομορφιά τους, το "δόλωμα"

Όπως παραδέχεται η Αϊσα – όνομα για τις ανάγκες της συνέντευξης – στο BBC, την γυναίκα πλησίασε μέσω Facebook ένας νεαρός, πριν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους.
Εκείνη ήταν 16 στα 17 κι εκείνος την βομβάρδισε με κολακευτικά λόγια. Της είπε πως ήταν πολύ όμορφη και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να καλύψουμε αυτήν τη ομορφιά γιατί είναι πολύτιμη».

«Ως έφηβη», λέει η Αϊσα, «ήθελα να με βλέπουν γοητευτική και να φλερτάρω. Και, για κάποιον λόγο, όλοι οι μαχητές στα βίντεο του YouTube, ήταν πραγματικά πολύ, πολύ γοητευτικοί».

«Ήταν πραγματικός πειρασμός με την έννοια πως μπορούσα να είμαι με κάποιον που ταυτιζόμαστε στη θρησκεία αλλά όχι στην εθνικότητα. Ήταν τύπου "πρόλαβέ τον πριν πεθάνει. Κι όταν πεθάνει ως μάρτυρας, θα τον συναντήσεις στον παράδεισο

Σχετικές ειδήσεις