ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καμία δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο για το φόνο του Μάικλ Μπράουν

ΗΠΑ: Καμία δίωξη σε ομοσπονδιακό επίπεδο για το φόνο του Μάικλ Μπράουν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο εναντίον του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, που πυροβόλησε και σκότωσε τον μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Ο Ουίλσον, «καθώς δεν έδρασε με εγκληματική πρόθεση, δεν μπορεί να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι παραβίασε» τον νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, κατέληξε η έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η ομοσπονδιακή έρευνα για τυχόν παραβιάσεις των πολιτικών δικαιωμάτων του 18χρονου Μπράουν ξεκίνησε μετά τον φόνο του από τον λευκό αστυνομικό, μια τραγωδία που προκάλεσε διαδηλώσεις και ταραχές τόσο στο Μιζούρι όσο και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Η έρευνα αφορούσε τόσο το ίδιο το περιστατικό, όσο και γενικότερα τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία στην πόλη Φέργκιουσον.

Παρόλα αυτά η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοπική αστυνομία αντιμετωπίζει ρατσιστικά την κοινότητα των μαύρων, ενώ τόσο οι δυνάμεις ασφαλείας όσο και η δικαιοσύνη στο Φέργκιουσον κάνουν συστηματικά διακρίσεις εναντίον των μαύρων.

Σχετικές ειδήσεις